EGENESLEKENE

Egeneslekene 2021 utgår pga covid - 19. Vi oppfordrer alle til å arrangere en idrettsdag for sin barnehage!

Egeneslekene er et årlig og etterhvert tradisjonsrikt arrangement der vi i Egenes idrettsbarnehage med fokus på ulike idretter inviterer barnehager i nærmiljøet til en dag fylt med aktiviteter, idrettsglede, samhold, mangfold og mestring.

Egenes idrettsbarnehage leier Stavanger Stadion og stiller med stort musikkanlegg og speaker denne dagen og alt ligger til rette for en gøyel dag. Dagen starter alltid med en felles oppvarming kl. 10.00 - enten det er Mini Røris eller Waka Waka. Det blir informert om opplegget for dagen og gitt praktisk informasjon. Deretter går barn og voksne gruppevis på de forskjellige posten som er rundt på stadion området. Her er det aktiviteter som passer for 1-åringene og helt opp til 6-åringene. Eksempler på poster er; innebandy, hinderløype, erterposekasting, lengdehopp, fotball, høydehopp, friidrett, spydkast, sykkelløp, fallskjerm, sangleker mm. Vi kan nevne at Sør- vest innebandykrets stiller med trenere og setter opp innebandy baner, idrettsrådet i Rogaland stiller med friidrettsøvelser, det blir volleyball og det blir mange gøyale poster for alle aldre. Rundt Stavanger stadion lager vi til stasjoner med vann og frukt, slik at barna kan gå å få litt påfyll når man er litt tørst eller sulten. Det er viktig å holde energien på topp! 

                                                                    

Etter at lekene er offisielt over, er det kjekt hvis barnehagene ønsker å spise medbrakt niste sammen på stadionområdet. Dagen avsluttes med en drakamp mellom de voksne fra de ulike barnehagene. Den barnehagen som vinner får ha vandrepokalen i sin barnehage det neste året. De ulike barnehagene holder selv en høytidelig utdeling av diplomer etter at idrettsdagen er over. Egenes idrettsbarnehage stiller med diplomer til alle barnehagene og de hentes foran hos speaker i løpet av arrangementet.

Vi gleder oss til en gøyal dag sammen med små og store :)