Kjøkken

I vår barnehagen blir alle måltidene servert av vår flinke kjøkkenassistent, Khadija. Hun lager all den gode maten vi spiser her på huset, og hjelper mer enn gjerne til med alt annet vi trenger. Vi har ernæring som satningsområde og legger vekt på et pedagogisk måltid. Måltidet finner sted flere ganger daglig og gir rom for læring på mange områder. Måltidene gir rom for ro, samhandling og fellesskap. Vi serverer 3 måltider til dagen. Til frokost blir det servert havregrøt en til to ganger i uken og de andre dagene blir det servert brød eller yoghurt. Vi har alltid varmt måltid til lunsj. Vi forholder oss til en fire ukers rotasjonsmeny som er sunn og variert. Her blir det servert supper, fisk, salater, kjøttkaker og mye annet. Ettermiddagsmat blir servert kl. 14:00 og består av frukt, yoghurt, musli, knekkebrød eller brødmat. 

Vi har ernæring som satningsområde og det er derfor viktig at barna er med på denne prosessen. Vi har derfor ofte grupper der barna får være med på kjøkkenet. Da baker vi, blir kjent på grønnsaker/frukt eller er med å lager maten som skal bli servert. Når barna får være med i mat - og måltidsaktiviteter skaper vi medvirkning og barna motiveres til å spise sunn mat. Barna får også grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse. Det er viktig at barna får innsikt i matens opprinnelse, produksjonen av matvarer og veien fra mat til måltid. Når barna får være med på hele prosessen kan de tilegne seg gode vaner, holdninger og kunnskap om kost og hygiene. Det er viktig at personalet legger til rette for at måltider og matlaging bidrar til måltidsglede, deltakelse, samtale og fellesskapsfølelse.