Klatring

5/6- åringene går å klatrer i Sørmarka Arena en gang i uken deler av vinterhalvåret. Her får de boltre seg i buldreveggen, samt utfordre seg selv i den 17 meter høye klatreveggen. Noen av personalet har Brattkort (Sikringskurs), slik at de kan sikre barna og veilede dem i oppgaven. Noen klatrer høyt, noen ikke fullt så høyt, men alle opplever mestring. De når stadig nye høyder, og smilet i øynene er ikke til å ta feil av: Dette er kanon- gøy!!!

Klatring er en naturlig måte for mange barn å bevege seg på, og barneklatring skal ta vare på barns naturlige glede ved å bevege seg. Hopp, løp, turn, klatring, ulike leker m. m vil inngå i en helhet som tilsammen gir et allsidig tilbud til barna.

Klatring for barn skal være preget av lek. Barn lærer gjennom lek. De utvikler motorisk og sosial kompetanse gjennom lek.

Klatring er bra for mange ting. En trener styrke, smidighet, motsatt koordinerte bevegelser, grov og finmotorikk.

Etter endt klatrekurs får alle en velfortjent diplom.